Ľahká polievka s kuracím mäsom a ryžou je veľmi bohatá a sýta. Takýto prvý chod zhromaždí pri stole celú rodinu ešte predtým, ako ho pripravíte: lahodná aróma sa totiž bude vznášať po celom dome.
Táto kuracia polievka je pomerne nízkokalorická: v
ýborne sa vám hodí do porcií diéty, ktorá odporúča jesť prvé chody ako hlavné.
Polievka je zložená hlavne z veľkého množstva bielkovín a nachádza sa v nej málo sacharidov, kvôli čomu je zároveň sýta a ľahká.
Ingrediencie
- 300 g kuracích pŕs
- 2 ks vajec
- 3 l vody
- 1 bujón
- 1 ks citróna
- 100 g ryže
Príprava
Kuracie mäso si narežte na malé kocky, zalejte vodou a varte okolo 30 minút, alebo dokým nebude mäso hotové.
Vajcia dobre rozmiešajte, pridajte šťavu z citróna a 100 ml bujóna.
Ryžu niekoľko ráz premyte, pridajte do hrnca k zvyšnému bujónu a postavte variť.
Keď ryža zmäkne, uberte oheň a tenkým prúdom do hrnca vlejte vaječnú zmes. Dobre premiešajte, nenechajte zovrieť a vypnite.
Vetvička petržlenovej vňate alebo kôpru polievku dozdobí a jedlu dodá úžasnú vôňu. Najlepšia bude ak ju budete podávať s krutónmi alebo suchármi, ale aj s kúskami chleba chutí veľmi dobre.
Recept sa vám bude hodiť hlavne po sviatkoch, preto vám odporúčame aby ste si ho uložili a v správny moment ho tak mohli nájsť rovno pod rukou!