Tento krém používam už dlho a som neskutočne rada, že som si raz prečítala jeho recept v jednom z kulinárskych časopisov píše pani Danica.
Hlavným znakom tohoto krému je chuť, ktorá pripomína zmrzlinu, ktorá pochádza z našich detských čias. A tiež dobre drží a vonia rovnako, ako chutí – božsky!
Potrebujeme:
Kyslá smotana 350 g
Cukor 100 g
Vajcia 1 ks
Pšeničná múka hladká 3 lyžice
Maslo 110 g
Vanilín 1,5 g
Postup:
Vyberte olej z chladničky, počkajte, kým nezmäkne.
Kyslú smotanu zmiešame s vajcom a cukrom, pridáme múku a vanilín.
Zmes vajec a kyslej smotany vložíme za stáleho miešania do vodného kúpeľa, počkáme, kým hmota nezhustne.
Maslo vyšľaháme metličkou, spojíme s vychladnutým krémom. Hotový!