Upečte si najlepší domáci chlieb, aký ste kedy jedli!
Potrebujete
- 500 g hladkej múky
- 5-10 g čerstvého droždia
- 1,5 ČL soli
- 370 ml vody izbovej teploty
Postup
Zmiešajte si vodu a droždie, kým sa droždie nerozdrobí.
Múku preosejte.
Do vody s kváskom pridáme soľ, múku a rukami vypracujte cesto. Misku s cestom prikryte utierkou a položte ju niekam na teplé miesto približne na 2 hodiny.
Ak nemáte formu na pečenie chleba, môžete použiť formu na pečenie husaciny alebo liatinový pekáč. Formu posypte múkou alebo vymastite olejom.
Pracovnú dosku posypte múkou, spracujte si cesto a vyvaľkajte ho. Vložte ho do formy, zakryte fóliou alebo utierkou a nechajte 30 minút na teplom mieste.
Rúru predhrejte na 230 – 250 stupňov, na dno dajte misku s vodou a vložte formu s cestom. Vodu môžete vynechať, no použite pokrievku.
Pečte pod pokrievkou 30 minút, odstráňte ju a pečte ďalších 15 minút.
Upečený chlieb položte na mriežku a na 10 minút ho prikryte utierkou.
Zdroj: zdroj