Dezert Kokosový obláčik. Krém je ľahký ako pierko. Dokonalá nadýchaná maškrta

- Advertisement -

Pripravte si nadýchaný dezert, ktorý sa vám bude rozpúšťať na jazyku

Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 2 balenia citrónového želé
  • 500 g tvarohu
  • 250 g smotany
  • 100 g sušienok
  • 3 PL práškového cukru
  • 40 g masla
  • 10 g vanilky
  • 40 g cukru
  • 70 g strúhaného kokosu

Postup

Pripravte si želé podľa návodu a nechajte ho úplne vychladnúť.

- Advertisement -

Tvaroh vyšľahajte mixérom dohladka.

Spojte smotanu s vanilkou a práškovým cukrom, dobre vyšľahajte dohladka, zmiešajte s tvarohom a prešľahajte.

Pridajte želé do smotany a šľahajte mixérom na nízkych otáčkach.

Rozohrejte panvicu s maslom, prisypte kokos, cukor a za stáleho miešania počkajte, kým zmes nenadobudne zlatistú farbu. Nechajte to vychladiť.

Formu na pečenie si vysteľte papierom – naň následne naukladajte vrstvu sušienok, tvaroh so smotanou a nakoniec strúhaný kokos.

- Advertisement -

Prekryte to fóliou a vložte na noc do chladničky.

Ak chcete, môžete kokos nahradiť strúhanou čokoládou alebo nasekanými orechmi.

Zdroj: zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články