Zapekané kuracie prsia poliate omáčkou sú takmer bez roboty. Mäsko sa roztápa v ústach

- Advertisement -

Tento chutný mäsový pokrm môžete pokojne vymeniť za rezne alebo fašírky. Podávajte s rôznymi prílohami a šalátmi.

Na prípravu potrebujete

  • 3 ks kuracích pŕs
  • 2 vajcia
  • tymián, provensálske byliny, korenie, soľ, kari
  • 1 paradajka
  • 150 ml smotany

Postup

Mäso umyte, osušte papierovými utierkami a pokrájajte na malé kúsky.

- Advertisement -

Poukladajte do pekáča.

Vajcia zmiešajte so soľou a so všetkými koreninami aj nasekanými bylinkami.

Nalejte smotanu do vaječnej zmesi a metličkou dohladka vymiešajte omáčku.

Prilejte pár lyžíc rastlinného oleja a premiešajte.

- Advertisement -

Paradajku nakrájajte na tenké plátky.

Omáčkou polejte mäso, naň následne naukladajte plátky paradajky a posypte bylinkami.

Formu vložte do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečte asi 10 – 15 minút.

Môžete taktiež pridať cesnak, orestované huby či prísady, ktoré máte radi.

KEĎ SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, NEZABUDNITE HO ZDIEĽAŤ AJ NA SVOJEJ NÁSTENKE. URČITE SA BUDE PÁČIŤ AJ VAŠIM PRIATEĽOM A RODINE.

- Advertisement -

➡️ Pre viac podobných článkov si lajknite aj náš Facebook, ktorý nájdete dole ⬅️

Zdroj: zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články