Tento chutný mäsový pokrm môžete pokojne vymeniť za rezne alebo fašírky. Podávajte s rôznymi prílohami a šalátmi.
Na prípravu potrebujete
- 3 ks kuracích pŕs
- 2 vajcia
- tymián, provensálske byliny, korenie, soľ, kari
- 1 paradajka
- 150 ml smotany
Postup
Mäso umyte, osušte papierovými utierkami a pokrájajte na malé kúsky.
Poukladajte do pekáča.
Vajcia zmiešajte so soľou a so všetkými koreninami aj nasekanými bylinkami.
Nalejte smotanu do vaječnej zmesi a metličkou dohladka vymiešajte omáčku.
Prilejte pár lyžíc rastlinného oleja a premiešajte.
Paradajku nakrájajte na tenké plátky.
Omáčkou polejte mäso, naň následne naukladajte plátky paradajky a posypte bylinkami.
Formu vložte do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečte asi 10 – 15 minút.
Môžete taktiež pridať cesnak, orestované huby či prísady, ktoré máte radi.
KEĎ SA VÁM ČLÁNOK PÁČIL, NEZABUDNITE HO ZDIEĽAŤ AJ NA SVOJEJ NÁSTENKE. URČITE SA BUDE PÁČIŤ AJ VAŠIM PRIATEĽOM A RODINE.
➡️ Pre viac podobných článkov si lajknite aj náš Facebook, ktorý nájdete dole ⬅️
Zdroj: zdroj