Pripravte si lahodný dezert z čerstvého bobuľovitého ovocia a krému. V tomto prípade boli použité maliny.
Na prípravu potrebujete:
- 500 ml mlieka
- 2 vajcia
- 100 g cukru
- 30 g škrobu
- 30 g masla
- 10 g vanilkového cukru
Na ovocnú vrstvu potrebujete:
- 500 g malín alebo iného mrazeného ovocia
- 100 g cukru
- 1 PL škrobu
Postup
Polovicu mlieka nalejte do hrnca a položte na oheň. Zvyšok mlieka vymiešajte s vajcami.
Zmiešajte všetky suché prísady v samostatnej nádobe.
Suchú zmes nasypte do mlieka s vajíčkami a vymiešajte dohladka.
Keď mlieko začne vrieť, prilejte k nemu vyššie uvedenú zmes, premiešajte a varte do zhustnutia.
Do horúceho krému pridajte maslo a miešame dohladka. V procese ochladzovania krém občas premiešajte, aby sa na vrchu nevytvorila šupka a nevznikli hrudky.
Na ovocnú vrstvu si zmiešajte cukor so škrobom.
Maliny varte na miernom ohni s cukrom a škrobom. Priveďte k varu, odstavte z ohňa a nechajte vychladiť.
Do dezertného poháru si dajte pár lyžíc krému, potom ovocnú vrstvu a opäť krém. Aby krém nestlačil ovocnú zmes, pridávajte ho po bočnej strane pohára.
Vložte ich na pár hodín do chladničky, pred podávaním ozdobte nastrúhanou čokoládou podľa chuti – bielou, mliečnou alebo tmavou.
Zdroj: youtube.com