Viedenské rezy patria medzi obľúbené dezerty a tento recept je naozaj skvelý a podarili sa mi na prvýkrát.
Viedenské rezy. Krémové, ale aj kyselkavé a osviežujúce.
Cesto – 6 vajec,
6pl cukru,
6 pl polohr múky,
1, 25 dcl oleja,
1,25 dcl vody,
1/2 prášku do pečiva.
Puding- 1l pomarančový džús, 5pl cukru, 2× vanilkový puding.
Uvariť a vyliať na upečenú piškótu.Krém- 6dcl mlieka, cukor, 2× vanilkový puding. Uvariť a vychladiť.
Vymiešať 1Heru a práš. cukor, vanilku (ja cukor nevážim, dávam od oka, ochutnám či treba pridať ). Zmiešať s pudingom a vyšľahať krém. Tento krém sa môže nahradiť šľahačkou alebo krémom z mascarpone. Na vrch poukladať v džúse namočené piškóty. Pre chuť som pridala do džúsu trochu punčového sirupu, ale môže byť aj rum. Pre ozdobu čokoláda.