Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- 700 g bravčového mäsa
- ½ ČL soli
- ½ ČL korenia na mäso
- Iné korenie
- 1/3 ČL sušeného cesnaku
- 200 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 paradajky
- 2 PL rastlinného oleja
- 1 vajce
- Múka na obalenie
- 120 g syra
- 5 PL smotany alebo majonézy
Proces varenia
Olúpané zemiaky uvarte v osolenej vode.
Mäso nakrájajte na kúsky, trochu ho poklepte, dochuťte korením a soľou.
Prikryte ho napríklad fóliou a nechajte marinovať.
Huby nakrájajte na kúsky, smažte, kým sa z nich tekutina neodparí a podľa chuti osoľte.
Z uvarených zemiakov si vyrobte pyré použitím mlieka a masla.
Paradajky nakrájajte na plátky.
Vajce trochu osoľte a vyšľahajte.
Kus mäsa ponorte do vajíčka, potom do múky a dajte ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na mäso poukladajte paradajky, plátky cibule, šampiňóny, zemiakové pyré, pridajte strúhaný syr a potrite kyslou smotanou zmiešanou s majonézou.
Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte 40 – 50 minút. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: zdroj