Recept: Lahodné bravčové mäso pečené v trúbe so zemiakmi a syrom

- Advertisement -

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov
  • 700 g bravčového mäsa
  • ½ ČL soli
  • ½ ČL korenia na mäso
  • Iné korenie
  • 1/3 ČL sušeného cesnaku
  • 200 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 paradajky
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 1 vajce
  • Múka na obalenie
  • 120 g syra
  • 5 PL smotany alebo majonézy

Proces varenia

Olúpané zemiaky uvarte v osolenej vode.

Mäso nakrájajte na kúsky, trochu ho poklepte, dochuťte korením a soľou.

- Advertisement -

Prikryte ho napríklad fóliou a nechajte marinovať.

Huby nakrájajte na kúsky, smažte, kým sa z nich tekutina neodparí a podľa chuti osoľte.

Z uvarených zemiakov si vyrobte pyré použitím mlieka a masla.

Paradajky nakrájajte na plátky.

Vajce trochu osoľte a vyšľahajte.

- Advertisement -

Kus mäsa ponorte do vajíčka, potom do múky a dajte ho na plech vystlaný papierom na pečenie.

Na mäso poukladajte paradajky, plátky cibule, šampiňóny, zemiakové pyré, pridajte strúhaný syr a potrite kyslou smotanou zmiešanou s majonézou.

Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte 40 – 50 minút. Prajeme vám dobrú chuť!

 

- Advertisement -

Zdroj: zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články