Tip na recept: Lahodné mäsové fašírky bez múky

- Advertisement -

Úžasný, jednoduchý recept na chutné fašírky ako od babičky. Takéto fašírky budú chutiť všetkým – dospelým aj deťom.

Ingrediencie:

  • 1-1,5 kg mletého mäsa (bravčové + hovädzie)
  • 3-4 stredne veľké zemiaky
  • 3-4 cibule
  • 200 g bieleho chleba
  • 1 vajce
  • Mlieko soľ, korenie, horčica, rastlinný olej

Postup

Zemiaky a cibuľu rozmixujte v mixéri (môžete preskočiť krok s mlynčekom na mäso).

- Advertisement -

Chlieb rozdrobte na kúsky a namočte do mlieka tak, aby boli úplne namočené. Chlieb nechajte odstáť, aby nasiakol mliekom.

Bez toho, aby ste vytláčali mlieko, pridajte chlieb k mletému mäsu, a nezabudnite ani na zvyšné mlieko s omrvinkami, ktoré zostali v miske. Pridajte vajce, premixujte, osoľte a okoreňte podľa chuti.

Pridajte ešte 1 polievkovú lyžicu horčice, ak je veľmi ostrá, tak menej.

Mleté mäso dobre premiešajte pridaním 1 lyžice rastlinného oleja a nechajte ho odstáť aspoň 10 minút.

Zohrejte si malé množstvo rastlinného oleja. Mokrými rukami formujte fašírky, vložte ich na panvicu a zmiernite plameň.

- Advertisement -

Keď sú na jednej strane zhnednuté, otočte ich a panvicu prikryte pokrievkou. Teraz sú fašírky nielen opečené, ale aj podusené.

Najprv ich môžete opiecť a potom nechať podusiť v omáčke. Ale aj bez omáčky budú jemné a šťavnaté!

Dobrú chuť!

Zdroj: goodcookbook.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články