Domáce sladké briošky ako od pekára. Čerstvé vydržia aj niekoľko dní

- Advertisement -
DOMÁCE SLADKÉ BRIOŠKY nemajú konkurenciu. Toto domá robíme pravidelne. Za recept ďakujeme Milke Raganovej.
Cesto:
1 kg hladkej múky
8 PL kryštálového cukru
2 vanilky
1 dl olej
3 PL med
3 PL citrónová šťava
3 dl vlažná voda
2 dl vlažné mlieko
2 žĺtka
6 dkg droždie
1 KL soľ
1 bielok na potretie
mak , mandle, sezam na posypanie
Postup:
Z mlieka, 1 PL cukru a droždia si pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť.
Ostatné suroviny zmiešame a primiešame k nim vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho 1 hodinu kysnúť.
Potom si cesto vyváľame na doske a rozdelíme na 20 rovnakých častí.Tie vyšúľame do valčeka dlhého asi 30 cm.
Spodný koniec prehneme do písmena J, alebo do slučky a vrchný koniec zapichneme do vzniknutej slučky.
Potom necháme briošky podkysnúť 20 minút, potrieme ich rozšľahaným bielkom a posypeme makom, mandľami, sezamom…
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články