Šalát so zemiakmi a kapustou
- 500 g mladých zemiakov
- 350 g kapusty
- Zelená cibuľa a bylinky
- 250 g reďkovky
- 150 g kefíru
- 2 PL majonézy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL horčičných semienok
- Soľ a korenie
Postup
Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť a nakrájajte ich na kusy .
Kapustu, reďkovky, bylinky a cibuľu nakrájajte najemno.
Prelisovaný cesnak zmiešajte s kefírom, majonézou a horčičnými semienkami. Túto zálievku pridajte do šalátu a môžete podávať.
Šalát s medvedím cesnakom
- 5 vajec
- Zväzok medvedieho cesnaku
- Zelená cibuľa a bylinky
- Smotana a majonéza – v rovnakom množstve
- Soľ, korenie
Postup
Medvedí cesnak opláchnite, vysušte a nakrájajte ho spolu s cibuľou a bylinkami.
Uvarené vajíčka nechajte vychladnúť a nakrájajte na kúsky
Primiešajte kyslú smotanu s majonézou, dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Pridajte vajíčka s medvedím cesnakom, bylinkami a polejte to smotanovo-majonézovým dresingom.
Uhorkový šalát
- 4 uhorky
- 100 g olív
- Zelená cibuľa, bylinky
- 1 ČL horčičných semienok
- Rastlinný olej
- Soľ a korenie
Postup
Uhorky, olivy, cibuľu a bylinky nakrájajte na menšie kúsky. Zmiešajte to dokopy, dochuťte soľou, korením, rastlinným olejom a horčičnými semienkami.
Zeleninový šalát s dresingom
- 600 g kapusty
- 3 uhorky
- 150 g syru feta
- Zelená cibuľka, bylinky
- 6 PL smotany
- 1 ČL horčičných semienok
- Soľ, korenie
Postup
Nakrájajte si kapustu, syr a uhorky, najemno aj cibuľu a bylinky. Všetko premiešajte.
Kyslú smotanu zmiešame s horčičnými semienkami a korením.
Šalát dochuťte omáčkou a môžete podávať.
Zdroj: zdroj