Jednoduchý jahodový koláč zo zabudnutého receptu zo 60. rokov. Výborná chuť sa na dnešné koláče nechytá

- Advertisement -

Určené pre všetkých milovníkov sladkého domáceho pečiva : jednoduchý koláč s jahodami k čaju. Takáto pochúťka s očarujúcou arómou ohlasuje príchod dlho očakávaného leta lepšie ako akékoľvek slová.

Akonáhle sa objaví náznak sezónneho ovocia a bobúľ, ruky sa načiahnu, aby upiekli niečo chutné. Najmä ak ide o jahody. Navyše má okrem chuti aj zdravotné benefity ! Dnes sa s vami chcem podeliť o jeden z mojich obľúbených receptov, podľa ktorého varila moja stará mama. Všetko je tu presne tak, ako to mám rád: málo cesta, veľa šťavnatých bobúľ

Ingrediencie

Vajcia 3 ks. / Soľ 1 šálka / Jahody – 200 gramov / Cukor – 220 gramov / Kefír 250ml / Sóda bikarbona – čajová lyžička / Hladká múka 400 gramov / Prášok do pečiva čajová lyžička 

Postup

Jahody umyte, odstráňte stopku a nakrájajte na polovicu.

- Advertisement -

Vajcia rozbijeme do misky, primiešame soľ a šľaháme mixérom do nadýchanej hmoty, asi 2 minúty. Potom pridáme cukor a opäť šľaháme, kým sa nevytvorí nadýchaná pena.

Potom nalejte kefír a znova premiešajte mixérom. Pridajte prášok do pečiva, potom pridajte všetku múku naraz a premiešajte.


Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejte cesto do formy. Na vrch poukladajte náhodne bobule.

- Advertisement -

Vložte jahodový koláč do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov asi 35-40  minút.

Doprajte sebe a svojim blízkym toto pečivo s čerstvým ovocím. Tento jednoduchý jahodový koláč je dokonalý letný dezert, ktorý si zamiluje každý.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články