Tvarohový plnkový koláčik. Obľúbila si ho celá rodina a každý si pýta recept

- Advertisement -

Vynikajúci recept, ktorý pečiem v zime aj v lete – jednoducho u nás fičí celý rok. Recept sme našli na napadovom.blogu

Zloženie:
4 vajcia,
15 dkg kryštálového cukru,
1 dl oleja na varenie
1 dl mlieka,
25 dkg jemnej múky
pol balenia prášku do pečiva,
Zloženie na plnenie:
25 dkg tvarohu,
1 citrónová strúhaná kôra,
2 lyžice kryštálového cukru,
2 lyžice krupice,
broskyňový kompót.
Príprava:

Zmiešajte 4 celé vajcia s 15-dkg kryštálovým cukrom, potom 1-dl kuchynského oleja, 1-dl mlieka a 25-dkg jemnej múky a pol balíčka prášku do pečiva, všetko to dobre rozmixujte v mixéri.

Plech s rozmermi 25 × 30 vyložte papierom na pečenie a nalejte toto cesto. Zmiešajte 25 dkg tvarohu s 1 nastrúhanou citrónovou kôrou, 2 lyžicami kryštálového cukru a 2 lyžicami pšeničnej krupice. Tvarohovú hmotu dávkujte malou lyžičkou, medzi nimi by však mal byť priestor.

- Advertisement -

Potom dobre odkvapkajte broskyne z kompótu. . A broskyňové kocky popicháme vedľa tvarohu, do cesta, kde je len cesto.

Takto vznikne škvrnitý povrch – tvaroh a broskyňa. Pečieme asi na 180 stupňov 20 minút. Ale toto sa líši od konkrétnej rúry. Urobte radšej skúšku, či ste koláč upiekli správne. Pripravený. Dobrú chuť!!

Páčil sa vám článok a dozvedeli ste sa niečo nové? Potom ho zdieľajte a podporte lajkom. Čím viac lajkov a zdielaní tým máme pre váš väčšiu chuť písať. 

Napíšte nám komentár na Facebook! Vaše názor je veľmi dôležitý.

- Advertisement -

zdroj:

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články