Dnes si pripravíme najobľúbenejšie jedlo detí a pevne verím, že aj veľa dospelákov ? Za recept ďakujeme pani Márií Palečkovej
Recept : 700 g polohrubej múky, štipka soľ, 1 vajce, 500 ml mlieka, 1 kocka droždia, 1 čl cukor, maslo na potretie, slivkový lekvár na plnenie, mak a orechy na posypanie.
Vo vlažnom mlieku s cukrom nechám nakysnúť droždie, múku preosejem cez sito, pridám štipku soľ, vajce, kvások , zamiesim cesto, ktoré nechám kysnúť.
Potom rozvaľkám, na tenko, vykrojím kolieska plním slivkovým lekvárom, prikryjem druhým kolieskom a tvarujem buchty, prikryjem utierkou a nechám opäť pokysnúť.
Parím, na pare, 8 min. Hotové potieram maslom a posypem orechmi, makom a práškovým cukrom.