Recept od babičky: ryžu rozšľaháme s vajíčkom. Najchutnejšia ryža, akú som kedy jedol

- Advertisement -

Nadýchané a mäkké ryžové koláčiky sú jednoduchým jedlom, ktoré sa dá pripraviť na raňajky alebo popoludňajšie občerstvenie ako prídavok k večeri. Šišky sú veľmi chutné a jemné.

Na prípravu budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • ryža, 200 g;
  • cukor, 1 polievková lyžica;
  • štipka soli;
  • voda a mlieko po 200 ml;
  • vajcia, 3 ks.
  • strúhanka a krupica

Proces varenia

Ryžu zmiešame s vodou a mliekom, soľou a cukrom, varíme na miernom ohni do mäkka.

Kašu trochu vychladíme a rozšľaháme do nej vajíčka. Ponorným mixérom zmes rozmixujeme dohladka.

- Advertisement -

Namočíme si ruky do vody a formujeme malé „cheesecakes“, len z ryžovej hmoty.

Obalíme ich v krupici a strúhanke.

Smažte na rastlinnom oleji z oboch strán do zhnednutia na miernom ohni.


Tieto knedle podávam s kyslou smotanou alebo smotanou, pričom tučnú kyslú smotanu zmiešam s práškovým cukrom.

Veľmi chutné sú s medom, čokoládovou pastou, orechmi posekanými s makom a sultánkami, poliate kondenzovaným mliekom alebo roztopeným karamelom, javorovým sirupom atď.

- Advertisement -

Množstvo cukru v zmesi si môžete upraviť sami, len to s ním nepreháňajte, aby sa pri vyprážaní nezačal kvôli veľkému množstvu cukru pripáliť.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články