Nadýchané a mäkké ryžové koláčiky sú jednoduchým jedlom, ktoré sa dá pripraviť na raňajky alebo popoludňajšie občerstvenie ako prídavok k večeri. Šišky sú veľmi chutné a jemné.
Na prípravu budete potrebovať nasledujúce zložky:
- ryža, 200 g;
- cukor, 1 polievková lyžica;
- štipka soli;
- voda a mlieko po 200 ml;
- vajcia, 3 ks.
- strúhanka a krupica
Proces varenia
Ryžu zmiešame s vodou a mliekom, soľou a cukrom, varíme na miernom ohni do mäkka.
Kašu trochu vychladíme a rozšľaháme do nej vajíčka. Ponorným mixérom zmes rozmixujeme dohladka.
Namočíme si ruky do vody a formujeme malé „cheesecakes“, len z ryžovej hmoty.
Obalíme ich v krupici a strúhanke.
Smažte na rastlinnom oleji z oboch strán do zhnednutia na miernom ohni.
Tieto knedle podávam s kyslou smotanou alebo smotanou, pričom tučnú kyslú smotanu zmiešam s práškovým cukrom.
Veľmi chutné sú s medom, čokoládovou pastou, orechmi posekanými s makom a sultánkami, poliate kondenzovaným mliekom alebo roztopeným karamelom, javorovým sirupom atď.
Množstvo cukru v zmesi si môžete upraviť sami, len to s ním nepreháňajte, aby sa pri vyprážaní nezačal kvôli veľkému množstvu cukru pripáliť.