Domáce pečivo je oveľa lepšie ako to kupované, ak viete, ako ho správne pripraviť! A my vám dnes ukážeme ako na to! Spoločne si pripravíme fantastické cesnakové žemle!
Tieto domáce žemle sú nielen jednoduché na prípravu ale aj skvele chutia! Presvedčte sa sami!
ingrediencie
– 1 šálku vody
– 3 lyžice slnečnicového oleja
– 10 g droždia
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica cukru
– Štipka soli
– 3 šálky múky (hladká)
postup
1) Zmiešame si olej, cukor, soľ, droždie a múku v stredne veľkej miske.
2) Vymiesime si elastické cesto a postupne doň pridávame aj vodu. Celé cesto miešame vareškou a následne ešte rukami.
3) Z cesta si vytvoríme gule o veľkosti jablka.
4) Guľu vyskladáme na plech vymastený olejom a vyložený papierom na pečenie. Guľu prikryjeme utierkou a necháme odležať 5 minút.
5) Teraz už len pečieme v rúre na 180 stupňov do zlatista.
6) Vyberieme žemle z rúry a potrieme cesnakom. Môžeme ich aj posypať obľúbenými bylinkami. Máme hotovo! Dobrú chuť!
Zdieľajte tento báječný recept na cesnakové žemle aj s vašimi priateľmi!