Každý si pýta tento RECEPT: Jablkový koláč plnený lahodným krémom

- Advertisement -

Pečenie dezertov z jabĺk bolo vždy správnou a mimoriadne chutnou voľbou. Nasledujúci koláč je veľmi jemný, má bohatú plnku, málo cesta a krém, ktorý dokopy vytvára veľmi jemnú chuť.

Osloví vás jednoduchá príprava a dostupnosť všetkých ingrediencií.

Potrebujete

  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • Vanilkový struk
  • 1 balík prášku do pečiva
  • 200 ml mlieka
  • 50 g roztopeného masla
  • 350 g hladkej múky

Na prípravu krému

- Advertisement -
  • 500 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 2-3 pl cukru
  • 2 pl škrobu
  • 2 jablká

Postup

Vajcia zmiešajte s cukrom a vnútrom vanilkového lusku.

Zmes vyšľahajte mixérom, kým nie je pevná a hustá.

Prilejte mlieko, rozpustené maslo a vareškou všetko premiešajte.

Nasypte preosiatu múku s práškom do pečiva a šľahajte do zhustnutia.

- Advertisement -

Vajcia si v hrnci zmiešajte so škrobom, cukrom, mliekom a umiestnite ho na mierny plameň.

Varte do zhustnutia, odstavte zo sporáka a nechajte vychladnúť.

Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie, vylejte do nej cesto a pridajte jablká nakrájané na kúsky.

- Advertisement -

Z vrchu naneste krém a rovnomerne ho rozmiestnite.

Pečte asi 30 – 40 minút na 180 stupňoch.

Vychladnutý koláč vyberte z formy, posypte práškovým cukrom a škoricou.

Aby sa krém ľahšie a rovnomerne nanášal na koláč, vložte ho do vrecúška, odstrihnite roh a aplikujte ho na povrch dezertu.

Zdroj: ZD

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články