Po zime a karanténe sa málokto môže pochváliť svojou vyšportovanou postavou. Pár kíl navyše nás donúti prehodnotiť svoj jedálniček bez toho, aby sme sa museli upriamovať na nudné, vždy rovnaké pokrmy.
Potrebujete
- 450 g kuracích pŕs
- 2 cibule
- 3 paradajky
- 3 vajíčka
- 100 g tvrdého syra
- 3 pl smotany
- Soľ, korenie
- Bylinky
Postup
Nakrájajte cibuľu a osmažte ju na troche rastlinného oleja do zlatista. Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky a spojte ich s výpekom, nasekanými bylinkami, soľou a korením.
Mäso nechajte marinovať 10-15 minút. Zapekaciu misu vymastite olivovým olejom (môžete použiť slnečnicový olej) a vložte do nej kuracie mäso.
Do vyšľahaných vajec pridajte nastrúhaný syr a smotanu. Podľa chuti dochuťte soľou a dobre premiešajte.
Výslednú zmes naneste na mäso. Paradajky nakrájame na plátky a poukladajte na plnku.
Rúru predhrejte na 200 stupňov a pečte 30 minút.
Môžete podávať k rôznym prílohám – ryža, zemiaky alebo zeleninový šalát. Ak sa obávate o kalórie, môžete použiť kyslú smotanu bez tuku. Tento recept premení nudné kuracie filé na šťavnatú pochúťku. Všetci budú spokojní!
Zdroj: z