Zalejem, dám piecť a nič neriešim . Recept: Kuracie prsia pod syrovo-vaječnou pokrývkou

- Advertisement -

Po zime a karanténe sa málokto môže pochváliť svojou vyšportovanou postavou. Pár kíl navyše nás donúti prehodnotiť svoj jedálniček bez toho, aby sme sa museli upriamovať na nudné, vždy rovnaké pokrmy.

Pripravte si recept z kuracích pŕs, ktorý vás nielen poteší, ale aj dostatočne zasýti!

Potrebujete

  • 450 g kuracích pŕs
  • 2 cibule
  • 3 paradajky
  • 3 vajíčka
  • 100 g tvrdého syra
  • 3 pl smotany
  • Soľ, korenie
  • Bylinky

Postup

Nakrájajte cibuľu a osmažte ju na troche rastlinného oleja do zlatista. Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky a spojte ich s výpekom, nasekanými bylinkami, soľou a korením.

- Advertisement -

Mäso nechajte marinovať 10-15 minút. Zapekaciu misu vymastite olivovým olejom (môžete použiť slnečnicový olej) a vložte do nej kuracie mäso.

Do vyšľahaných vajec pridajte nastrúhaný syr a smotanu. Podľa chuti dochuťte soľou a dobre premiešajte.

- Advertisement -

Výslednú zmes naneste na mäso. Paradajky nakrájame na plátky a poukladajte na plnku.

Rúru predhrejte na 200 stupňov a pečte 30 minút.

Môžete podávať k rôznym prílohám – ryža, zemiaky alebo zeleninový šalát. Ak sa obávate o kalórie, môžete použiť kyslú smotanu bez tuku. Tento recept premení nudné kuracie filé na šťavnatú pochúťku. Všetci budú spokojní!

- Advertisement -

 

Zdroj: z

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články