Aj my máme radi palacinky. Preto je tento recept pre nás najúspešnejší – spája dve skvelé jedlá naraz. Určite vyskúšajte pripraviť tieto palacinky – a uvidíte, že v okamihu poletia zo stola!
ZLOŽKY
Zemiaky – 5 ks.
Hladká múka – 300 g
vajcia – 3 ks
Slnečnicový olej – 5 PL
Mlieko – 300 ml
Cukor – 1 PL
Cesnak – 4 strúčiky
Soľ – podľa chuti
Kôpor – podľa chuti
Petržlenová vňať (bylinky) – podľa chuti
PALACINKY MILUJEME CELÁ RODINA A JA S TÝMTO JEDLOM ČASTO EXPERIMENTUJEM.
Ako pripraviť: Lahôdkové palacinky pripravte z cesta, ktoré je potrebné pripraviť:
Vložte ich do hrnca, zalejte vodou tesne nad úroveň zemiakov, osoľte a uvarte.
Po vychladnutí zemiakov ich rozmixujte mixérom alebo rozmixujte vodou, v ktorej sa varili.
Do zmesi pridáme nasekaný cesnak, vajcia, prevarené mlieko, múku a dôkladne premiešame.
Do zmesi prilejte rastlinný olej, pridajte lyžičku soli a opäť premiešajte.
Cesto nechajte stáť pol hodiny.
Na rozpálenú panvicu nalejte trochu rastlinného oleja, upečte tenké placky stredného priemeru a každú jemne posypte bylinkami. Palacinky sú krehké, preto ich musíte otáčať opatrne a najlepšie špachtľou.
Uložte alebo zdieľajte