Nápad na rýchlu večeru? Pripravte mleté kotlety s nezvyčajnou prísadou. K mletému mäsu pridajte cmar a ikonické rezne budú ešte chutnejšie a šťavnatejšie. Pomleté a ochutené cibuľkou opraženou na masle, pažítkou a sušeným majoránom chutia úžasne.
Mleté rezne. Jedlo ideálne na rodinnú večeru
Mleté rezne sú vždy skvelým nápadom na večeru. Sú nenáročné na prípravu a môžeme ich podávať doslova s akýmkoľvek prídavkom. Odporúčam varené zemiaky alebo karfiolové pyré a teplý uhorkový šalát alebo cviklu. Takéto súpravy vždy rýchlo zmiznú z tanierov.
Najlepšie mleté rezne sa pripravujú z bravčového pliecka, krkovičky alebo šunky. Mäso si môžeme kúpiť hotové v obchode, alebo si bravčové mäso môžeme aj sami pomlieť. Mleté mäso musí mať mierne okraje a tuk, pretože vďaka nim nebude po vyprážaní suché.
Mleté rezne s cmarom chutia úžasne. Mäso ochutené pažítkou, majoránom a cibuľkou opečenou na masle sa doslova rozplýva v ústach. Cmar robí rezne veľmi šťavnaté a kypré. Každý ich bude jesť s chuťou.
Recept na kypré mleté rezne. Nič také ste ešte nejedli
Ingrediencie:
700 g mletého bravčového mäsa
pohár cmaru
Cibuľa
4-5 lyžíc strúhanky
pol lyžičky soli
pol lyžičky papriky
lyžička sušenej majoránky
pol zväzku pažítky
lyžička masla
Okrem toho:
strúhanka na obaľovanie
repkový olej na vyprážanie
Ako urobiť mleté kotlety s cmarom?
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masle. Mleté mäso dáme do misy, pridáme cibuľu, soľ, korenie, majorán, pažítku a dôkladne premiešame. Prilejeme cmar a celú zmes ešte raz premiešame.
Pridajte strúhanku, aby mäso malo správnu konzistenciu. Z pripravenej hmoty vytvorte rezne a obaľte ich v strúhanke. Na rozpálenom oleji opečieme rezne do zlatista a podávame s obľúbenými prílohami.