- Advertisement -
Bez výnimky všetci milujú klobásy, najmä ak ide o domácu jaternicu. Je oveľa chutnejšie a kvalitnejšie ako kupované v obchode, pretože obsahuje kvalitné produkty, bez pridania kože a chrupaviek.
Ingrediencie:
- Kuracie žalúdky 0,6 kg.;
- Kuracie srdiečka 0,6 kg.;
- Kuracia pečeň 0,5 kg;
- Kuracie filety 0,5 kg;
- Bravčové karé 0,2 kg.;
- Cesnak 1 hlava.;
- 1 cibuľa;
- Soľ 36 gr.;
- Čierna a biela mletá paprika 1 polievková lyžica. L.;
- Obal na bravčovú alebo jahňaciu klobásu.
Spôsob varenia:
- Kuracie droby najskôr očistite od šmúh, filmov a dôkladne ich umyte.
- Kuracie droby, ošúpaný cesnak, cibuľu a hruď pretlačte cez mlynček na mäso.
- Do mletého mäsa pridajte soľ, korenie a dôkladne premiešajte.
- Bravčové črevo umyte a vyfúkajte, aby ste skontrolovali, či v ňom nie sú otvory.
- Potom pretiahnite puzdro cez špeciálnu trysku na výrobu klobás vloženú do mlynčeka na mäso.
- Začnite vyrábať klobásu naplnením črievka mletým mäsom, len sa uistite, že je plastové a nie príliš tesné.
- Potom zviažte konce črievka na oboch stranách, otočte klobásu do krúžku a v strede zviažte niťou.
- Vezmite tenké drevené palice, rozložte ich na plech vo vzdialenosti 2-3 cm od seba.
- Hotový krúžok klobásy položte na palice a pošlite ho do rúry predhriatej na 250 stupňov na 40 minút.
- Hneď ako sa klobása z jednej strany opečie, otočíme ju na druhú stranu, aby bola pekne upečená.
- Hotovú klobásu vyberte z rúry, nechajte ju vychladnúť, potom nakrájajte a podávajte.
Dobrú chuť!
- Advertisement -