Zabudnutý recept na domácu pečeňovú klobásu. Našla som ho v knihe mojej babky

- Advertisement -

Bez výnimky všetci milujú klobásy, najmä ak ide o domácu jaternicu. Je oveľa chutnejšie a kvalitnejšie ako kupované v obchode, pretože obsahuje kvalitné produkty, bez pridania kože a chrupaviek.

Ingrediencie:

  • Kuracie žalúdky 0,6 kg.;
  • Kuracie srdiečka 0,6 kg.;
  • Kuracia pečeň 0,5 kg;
  • Kuracie filety 0,5 kg;
  • Bravčové karé 0,2 kg.;
  • Cesnak 1 hlava.;
  • 1 cibuľa;
  • Soľ 36 gr.;
  • Čierna a biela mletá paprika 1 polievková lyžica. L.;
  • Obal na bravčovú alebo jahňaciu klobásu.

Spôsob varenia:

  1. Kuracie droby najskôr očistite od šmúh, filmov a dôkladne ich umyte.
  2. Kuracie droby, ošúpaný cesnak, cibuľu a hruď pretlačte cez mlynček na mäso.
  3. Do mletého mäsa pridajte soľ, korenie a dôkladne premiešajte.
  4. Bravčové črevo umyte a vyfúkajte, aby ste skontrolovali, či v ňom nie sú otvory.
  5. Potom pretiahnite puzdro cez špeciálnu trysku na výrobu klobás vloženú do mlynčeka na mäso.
  6. Začnite vyrábať klobásu naplnením črievka mletým mäsom, len sa uistite, že je plastové a nie príliš tesné.
  7. Potom zviažte konce črievka na oboch stranách, otočte klobásu do krúžku a v strede zviažte niťou.
  8. Vezmite tenké drevené palice, rozložte ich na plech vo vzdialenosti 2-3 cm od seba.
  9. Hotový krúžok klobásy položte na palice a pošlite ho do rúry predhriatej na 250 stupňov na 40 minút.
  10. Hneď ako sa klobása z jednej strany opečie, otočíme ju na druhú stranu, aby bola pekne upečená.
  11. Hotovú klobásu vyberte z rúry, nechajte ju vychladnúť, potom nakrájajte a podávajte.

Dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články