- Advertisement -
Ak máte v pláne pripraviť si chutnú večeru z kuracieho alebo morčacieho mäsa, máme pre vás ďalší osvedčený recept na marinádu.
Môžete si ju pripraviť ešte ráno, pred odchodom do práce len za 5 minút! Mäso sa bude marinovať celý deň a na večeru máte jemný a šťavnatý pokrm.
Potrebujete
- 1-1,5 kg morčacieho mäsa
- 20g citrónovej kôry
- 400 ml smotany
- 1 zväzok kôpru
- Čierne mleté korenie
- Soľ
Príprava
- Do veľkej nádoby vložte narezané morčacie mäso, pridajte smotanu, citrónovú kôru, nasekaný kôpor, soľ a korenie.
- Prikryte alobalom a vložte do chladničky na 8 hodín.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov, vyberte morčacie mäso z marinády a dajte ho na plech pokrytým papierom na pečenie. Pečte približne 30 minút.
Marináda je vhodná aj ku kuraciemu mäsu, takže je už len na vás, pre čo sa rozhodnete. Mäso bude šťavnaté a plné chutí. Potešte ním aj svoju rodinu!
- Advertisement -
zdroj:sovkusom.ru
- Advertisement -