Tento úžasný recept na domácu FAZUĽOVÚ POLIEVKU ma naučila moja mama a zamilovala si ho celá rodina

- Advertisement -

Ak chcete rozmaznať svoje chuťové poháriky chutným a výživným pokrmom, uvarte si túto skvelú fazuľovú polievku.

Fazuľa je až neuveriteľne užitočná pre naše telo. Obsahuje proteíny, vitamíny A,B, E, vápnik, horčík, jód, železo a ďalšie stopové prvky. Výhodou týchto prvkov je, že si fazuľa počas varenia zachováva takmer všetky živiny a to je skvelá správa!

Ingrediencie

  • 400g fazule
  • 3 litre vody
  • 1 cibuľa
  • 1 polievková lyžica múky
  • ¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 3 zemiaky
  • 50g ryže
  • 1 mrkva
  • 30ml slnečnicového oleja
  • Soľ
  • Petržlenová vňať

Postup

  1. Namočte fazuľu cez noc do prevarenej a vychladenej vode. Fazuľa zmäkne a navyše sa zbaví látok, ktoré spôsobujú nadúvanie.
  2. Opláchnite ju a varte do mäkka priblížne 50-60 minút.
  3. Zemiaky očistite a nakrájajte.
  4. Očistenú mrkvu a cibuľu narežte na kocky.
  5. Opláchnite ryžu.
  6. Do vriacej vody pridajte fazuľu, zemiaky, ryžu, polovicu mrkvy a cibule. Varte 20 minút.
  7. Počas toho na panvici orestujte dozlata druhú polovicu mrkvy s cibuľou.
  8. K mrkve a cibuli pridajte múku a miešajte ešte priblížne 1 minútu.
  9. Zmes pridajte do polievky, dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti a varte ďalších 7 minút.
  10. Nakoniec pridajte najemno nasekanú petržlenovú vňať.

Prvý chod na obedňajšom stole je hotový! Ak chcete, aby bola polievka výdatnejšia, môžete do nej pridať klobásku alebo údené mäsko. Prajeme dobrú chuť!

- Advertisement -

zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články