- Advertisement -
Ak chcete rozmaznať svoje chuťové poháriky chutným a výživným pokrmom, uvarte si túto skvelú fazuľovú polievku.
Fazuľa je až neuveriteľne užitočná pre naše telo. Obsahuje proteíny, vitamíny A,B, E, vápnik, horčík, jód, železo a ďalšie stopové prvky. Výhodou týchto prvkov je, že si fazuľa počas varenia zachováva takmer všetky živiny a to je skvelá správa!
Ingrediencie
- 400g fazule
- 3 litre vody
- 1 cibuľa
- 1 polievková lyžica múky
- ¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
- 3 zemiaky
- 50g ryže
- 1 mrkva
- 30ml slnečnicového oleja
- Soľ
- Petržlenová vňať
Postup
- Namočte fazuľu cez noc do prevarenej a vychladenej vode. Fazuľa zmäkne a navyše sa zbaví látok, ktoré spôsobujú nadúvanie.
- Opláchnite ju a varte do mäkka priblížne 50-60 minút.
- Zemiaky očistite a nakrájajte.
- Očistenú mrkvu a cibuľu narežte na kocky.
- Opláchnite ryžu.
- Do vriacej vody pridajte fazuľu, zemiaky, ryžu, polovicu mrkvy a cibule. Varte 20 minút.
- Počas toho na panvici orestujte dozlata druhú polovicu mrkvy s cibuľou.
- K mrkve a cibuli pridajte múku a miešajte ešte priblížne 1 minútu.
- Zmes pridajte do polievky, dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti a varte ďalších 7 minút.
- Nakoniec pridajte najemno nasekanú petržlenovú vňať.
Prvý chod na obedňajšom stole je hotový! Ak chcete, aby bola polievka výdatnejšia, môžete do nej pridať klobásku alebo údené mäsko. Prajeme dobrú chuť!
- Advertisement -
- Advertisement -