Chutné, veľmi šťavnaté a voňavé kuracie mäso v originálnej a omáčke s korenistými bylinkami. Perfektné s akúkoľvek prílohou!
Ingrediencie
- 7 ks kuracích stehien
- 1 cibuľa
- 150 ml sójovej omáčky
- Korenie, sušený cesnak
- 125 ml piva
- 1 pl rastlinného oleja
Postup
Stehná umyte a osušte papierovými utierkami.
Na každom stehne nohe urobte rezy a podľa chuti osoľte a okoreňte, polejte rastlinným olejom, premiešajte a nechajte 2 hodiny marinovať.
Tip: čím dlhšie je mäso marinované, tým jemnejšie bude.
Cibuľu nakrájajte na kocky a orestujte na rastlinnom oleji. Vyberte ju z panvice a vložte do nej kuracie stehná. Za občasného otáčania ich na miernom ohni smažte pod vekom.
Pridajte omáčku a na vrch rozložte opraženú cibuľu – prikryte a duste ďalších 15 minút.
Stehná podávajte napríklad so zemiakovou kašou a zalejte všetkou omáčkou, v ktorej sa pripravovalo mäso.
Zdroj: souspark.ru