Chutné fašírky v paradajkovej omáčke na kapuste a zelenine – jedlo, ktoré sa nedá odmietnuť. Jednoduché, ale mimoriadne chutné. Vyberte si malú kapustu, aby sa dala pohodlne nakrájať na prúžky.
Ingrediencie
- 20 ml slnečnicového oleja
- 2 cibule
- 1 mrkva
- 600 g bielej kapusty
- 500 g mletého mäsa
- 100 g ryže (uvarenej)
- Zelená cibuľka
- 300 ml paradajkového pretlaku
- 50 ml vody
- Soľ, korenie
Postup
Osmažte si jednu nadrobno nakrájanú cibuľu na troche slnečnicového oleja. Pridajte nadrobno nastrúhanú mrkvu a opražte to na miernom ohni až kým zelenina nezmäkne.
Opečenú cibuľu a mrkvu rozložte na dno zapekacej misy s priemerom 26 cm. Kapustu nakrájajte na plátky s hrúbkou asi 1 cm a naukladajte ich na zeleninu.
Mleté mäso osoľte, okoreňte, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a uvarenú ryžu. Zmes poriadne premiešajte. S rukami navlhčenými vo vode vytvorte malé fašírky a poukladajte ich na vrch kapustovej vrstvy.
Ak je to potrebné, paradajkový pretlak dochuťte soľou. Nalejte vodu a premiešajte. Touto zmesou polejte obsah formy. Vložte ju do rúry a pečte 40 minút na 180 stupňoch.
Podávame ešte teplé priamo z misy. Nezabudnite to posypať nakrájanou zelenou cibuľkou pre ešte lepšiu chuť. Neváhajte a pripravte si mimoriadne chutný obed alebo večeru. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: .