Surová cibuľa sa pridáva do mnohých jedál a neraz aj do šalátov. Ale ostrá chuť a typická vôňa tejto zeleniny nie je každému po chuti.
Sladká cibuľa s miernou horkosťou samozrejme dodáva šalátom či iným pokrmom špecifickú chuť, ale čo ak narazíte na príliš horkú odrodu?
Existuje jednoduchý a osvedčený spôsob nakladania cibule ešte pred jej pridaním do hlavného jedla. Po takomto spracovaní sa môže cibuľa použiť aj ako samostatné jedlo, vhodné k mäsu, varenej zelenine alebo len tak k chlebu. Aromatická, chrumkavá a sladká cibuľa určite zmení váš názor.
Použite 9%-ný, predvarte vodu a nechajte ju vychladnúť. Upozorňujeme, že červenú a bielu cibuľu je vhodné nakladať osobitne.
Potrebujete:
- 3 cibule
- 250 ml vody
- 4 pl octu
- 1 pl cukru
- 1 čl soli
- Kôpor (voliteľné)
Postup
Cibuľu nakrájajte na celé alebo polovičné krúžky. Pokúste sa dosiahnuť maximálnu tenkosť.
Zmiešajte ľadovú prevarenú vodu, ocot, soľ a cukor. Miešajte, až kým sa nerozpustia všetky sypké ingrediencie.
Marinádu nalejte na cibuľu a nechajte 20 minút odležať. Pred podávaním zlejte tekutinu a cibuľa je už pripravená na konzumáciu!
Zdroj: .