Čokoládové pralinky za 5 minút, len z 2 ingrediencií a bez problémov s rúrou

- Advertisement -

Máte chuť na sladkú pochúťku? Vyskúšajte tieto lanýže len z dvoch ingrediencií. Keď som tento recept vyskúšala, bola som veľmi prekvapená, je naozaj dobrý!

Odporúčam, aby ste v tomto recepte použili kvalitný kakaový prášok, aby ste dosiahli najlepší výsledok. Dobrú chuť!

Budete potrebovať kondenzované mlieko a kakao, ale tajomstvo je v ich špeciálnej kombinácii. Tieto sladkosti sú oveľa chutnejšie ako pralinky – sú mäkké, jemné, mierne sladké a rozplývajú sa v ústach.

Zvoľte si pomer ingrediencií, ktorý vám viac vyhovuje – veľmi sladké alebo veľmi čokoládové cukríky.

Zloženie: 1:

Na sladšie hľuzovky:

160 ml kondenzovaného mlieka;

- Advertisement -

40 g kakaového prášku + kakao na posypanie.

Pre bohatú čokoládovú chuť: 1:

Na prípravu čokolády: 100 ml kondenzovaného mlieka;

50 g kakaa + kakao na posypanie.

V oboch verziách je technológia výroby cukroviniek rovnaká:

Príprava:

1. Formu na cukrovinky zakryjeme potravinárskou fóliou.

- Advertisement -

2. Kondenzované mlieko zohrievajte 30 sekúnd v mikrovlnnej rúre. Potom zmiešajte kondenzované mlieko a kakao preosiate cez jemné sitko (pridávajte ho postupne). Mali by ste získať hustú čokoládovú hmotu bez hrudiek.

3. Čokoládovú zmes nalejte do formy. Dajte ju na hodinu do chladničky.

- Advertisement -

4. Na tabuľku preosejte trochu kakaového prášku. Na vrch položíme zmrazenú čokoládovú hmotu, odstránime potravinovú fóliu. Kakaom posypeme aj vrchnú časť.

5. Nakrájame na porcie. Okraje posypeme kakaom a prstami vytvarujeme úhľadné štvorce.

6. Alebo ich môžete nakrájať na kúsky a vyvaľkať do guľôčok, ktoré potom obalíte v kakaovom prášku.

Dvojzložkové čokoládové pralinky sú hotové! Vychutnajte si ich!

Video recept

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články