Nepotrebujete naň ani tvaroh. A výrobky na varenie sú veľmi cenovo výhodné.
Recept:
- Vezmite si 740 g kyslej smotany (ja som si zobrala jedno balenie s 20% obsahom tuku, druhé s 30%).
- 100 g cukru
- 2 vajcia
- 25 g múky
- 50 g maku
- kôra z polovice citróna
Základ:
- 100 g masla
- 200 g múky
- 1 vajce
Príprava:
Kyslá smotana by mala byť zbavená prebytočnej tekutiny. Sito zakryjeme plátnom, vložíme doň kyslú smotanu a necháme v chladničke 5 – 6 hodín.
⠀Na základ rozdrvíme studené maslo s múkou na omrvinky, pridáme vajce a rýchlo vymiesime cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme na pol hodiny do chladničky.
⠀Cesto rozvaľkajte na kruh, vložte ho do formy na pečenie (18 cm) a vytvarujte boky. Vložte ho do chladničky.
Do kyslej smotany pridáme cukor a premiešame. Pridáme vajcia a premiešame. Vsypte mak, nastrúhajte kôru a premiešajte. Pridáme múku a premiešame. Na základ vylejeme zmes kyslej smotany.
⠀Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov 60-70 minút. Stred by sa mal chvieť.
⠀Otvorte dvierka rúry a nechajte cheesecake v nej vychladnúť. Potom ho nechajte niekoľko hodín v chladničke.
Je hotový! Dobrú chuť! ❤️