Makový tvarohový koláč z ingrediencií, ktoré má každý v chladničke. Tak silnú plnku nenájdete

- Advertisement -

Nepotrebujete naň ani tvaroh. A výrobky na varenie sú veľmi cenovo výhodné.

Recept:

  • Vezmite si 740 g kyslej smotany (ja som si zobrala jedno balenie s 20% obsahom tuku, druhé s 30%).
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 25 g múky
  • 50 g maku
  • kôra z polovice citróna

Základ:

  • 100 g masla
  • 200 g múky
  • 1 vajce

Príprava:

Kyslá smotana by mala byť zbavená prebytočnej tekutiny. Sito zakryjeme plátnom, vložíme doň kyslú smotanu a necháme v chladničke 5 – 6 hodín.

⠀Na základ rozdrvíme studené maslo s múkou na omrvinky, pridáme vajce a rýchlo vymiesime cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme na pol hodiny do chladničky.

⠀Cesto rozvaľkajte na kruh, vložte ho do formy na pečenie (18 cm) a vytvarujte boky. Vložte ho do chladničky.

Do kyslej smotany pridáme cukor a premiešame. Pridáme vajcia a premiešame. Vsypte mak, nastrúhajte kôru a premiešajte. Pridáme múku a premiešame. Na základ vylejeme zmes kyslej smotany.

- Advertisement -

⠀Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov 60-70 minút. Stred by sa mal chvieť.

⠀Otvorte dvierka rúry a nechajte cheesecake v nej vychladnúť. Potom ho nechajte niekoľko hodín v chladničke.

Je hotový! Dobrú chuť! ❤️

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články