Nadýchané buchty ako puch – určite si ich budete chcieť pripraviť
Tieto neuveriteľne nadýchané, jemné, mliečne a chutné buchty sa oplatí pripraviť už dnes! Nie je to ťažké: ingrediencie sú jednoduché a dostupné a práca je jednoduchá. Výsledkom sú nádherné vzdušné buchty, ktoré doma potešia každého!
Ingrediencie na cesto:
- Potrebné ingrediencie: 185 g mlieka;
- 3 g sušeného droždia;
- 250 g hladkej múky;
- 30 g cukru;
- 3 g soli;
- 20 g masla.
Prísady na polevu:
- 40 g horkej čokolády;
- 40 g bielej čokolády.
Pokračujte v príprave:
1. Droždie rozpustíme v teplom mlieku. Do preosiatej múky pridáme cukor a premiešame. Pridáme mlieko a vymiesime cesto.
2. Pridáme maslo izbovej teploty a cesto vymiesime rukami.
3. Vytvarujte guľu, prikryte ju potravinovou fóliou a nechajte, kým cesto 2-3 krát nevykysne.
4. Cesto nakrájajte na 16 rovnakých častí.
5. Z každého kúska vytvorte guľu. Cesto prikryte utierkou a nechajte ho ešte 15 minút odstáť.
6. Guľôčky cesta opäť premiesime. Položte ich na plech na pečenie pokrytý pergamenovým papierom. Nechajte ďalších 30 minút, kým cesto nevykysne.
7. Pečieme 17 minút v rúre vyhriatej na 150 C. Vychladíme v rúre, vyberieme.
8. Vo vodnom kúpeli rozpustíme dva druhy čokolády. Nalejte do cukrárenského vrecka alebo jednoduchého plastového vrecka s odstrihnutým rohom, buchty ozdobte čokoládou.
Vychutnajte si!