Pripravte si šťavnaté fašírky so zeleninou a syrom!
Ingrediencie:
- 600 g mletého bravčového mäsa
- 1 vajce
- 2 cibule
- 2 paradajky
- 150 g tvrdého syra
- 150-200 ml smotany
- Soľ, korenie, cesnak, bylinky
Postup
Mleté mäso zmiešajte s rozmixovanou cibuľou a vajíčkom, soľou a všetkým korením podľa vášho výberu.
Tip: Ak je mleté mäso príliš husté, pridajte trochu mlieka, kyslú smotanu alebo šľahačku.
Mäso nechajte odstáť na 20 minút.
Paradajky a druhú cibuľu nakrájajte na plátky.
Vyformujte si fašírky, ktoré budú ploché.
Opečte ich z oboch strán do zlatista a vložte do pekáča.
Na vrch poukladajte krúžky cibule, paradajok a posypte nastrúhaným syrom.
Vrch polejte smotanou alebo šľahačkou.
Pečte na 180 stupňoch asi 30 minút, až kým nezískajú zlatistú farbu.
Pri podávaní môžete posypať čerstvými bylinkami, prípadne doplniť o chutnú domácu omáčku. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: .