O tomto recepte na pizzu ste ešte nepočuli! Keď si ju pripravíte, zamilujete si ju!

- Advertisement -

Túto pizzu si napríklad obľúbia aj rodičia, ktorí nevedia svoje deti naučiť jesť tvaroh. Ponúkame vám recept, ktorý má svoje korene až z ďalekého vidieka.

Potrebujete

  • 250ml mlieka
  • 100ml vody
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 10g sušeného droždia
  • 125g rozpusteného masla
  • 350-400g hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 250g tvarohu
  • 100g cibule
  • 100g tvrdého syra
  • 250g kuracích pŕs
  • 1 polievková lyžica krupice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • kôpor

Postup

Začnite miesením cesta – v malej miske si zmiešajte pol šálky teplej vody, 1 polievkovú lyžicu múky, 1 polievkovú lyžicu droždia a cukru. Nechajte odstáť 5-10 minút, aby kvások začal účinkovať.

Do hlbokej misky vložte preosiatú múku, teplé mlieko, rozpustené maslo, pripravený kvások, cukor, soľ a vymieste cesto.

- Advertisement -

Hotové cesto položte na teplé miesto na 1 – 1,5 hodiny, aby sa cesto dvojnásobne zväčšilo.

Následne cesto pritlačte päsťou opäť ku dnu misky a nechajte vykysnúť ďalších 30-45 minút.

Rozdeľte cesto na dve časti a z každého si vyvaľkajte kruh s 1 cm hrúbkou.

Plech vyložte papierom na pečenie a položte na neho cesto.

Teraz začnite s prípravou zmesi – najemno narezaný čerstvý kôpor premiešajte s tvarohom, pridajte soľ a korenie podľa chutí.

- Advertisement -

Tvrdý syr nastrúhajte a kuracie prsia narežte na menšie kúsky.

Pizzové cesto posypte krupicou, tým zabezpečíte, že sa cesto nerozmočí.

Pridajte tvarohovú zmes, kuracie prsia a všetko posypte nastrúhaným syrom.

Pečte 20-25 minút dozlatista pri 200°C.

Tak tomuto nemôžete odolať! Prajeme dobrú chuť vám aj vašej rodine!

- Advertisement -

  zdroj:.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články