Túto pizzu si napríklad obľúbia aj rodičia, ktorí nevedia svoje deti naučiť jesť tvaroh. Ponúkame vám recept, ktorý má svoje korene až z ďalekého vidieka.
Potrebujete
- 250ml mlieka
- 100ml vody
- 2 polievkové lyžice cukru
- 10g sušeného droždia
- 125g rozpusteného masla
- 350-400g hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 250g tvarohu
- 100g cibule
- 100g tvrdého syra
- 250g kuracích pŕs
- 1 polievková lyžica krupice
- 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- kôpor
Postup
Začnite miesením cesta – v malej miske si zmiešajte pol šálky teplej vody, 1 polievkovú lyžicu múky, 1 polievkovú lyžicu droždia a cukru. Nechajte odstáť 5-10 minút, aby kvások začal účinkovať.
Do hlbokej misky vložte preosiatú múku, teplé mlieko, rozpustené maslo, pripravený kvások, cukor, soľ a vymieste cesto.
Hotové cesto položte na teplé miesto na 1 – 1,5 hodiny, aby sa cesto dvojnásobne zväčšilo.
Následne cesto pritlačte päsťou opäť ku dnu misky a nechajte vykysnúť ďalších 30-45 minút.
Rozdeľte cesto na dve časti a z každého si vyvaľkajte kruh s 1 cm hrúbkou.
Plech vyložte papierom na pečenie a položte na neho cesto.
Teraz začnite s prípravou zmesi – najemno narezaný čerstvý kôpor premiešajte s tvarohom, pridajte soľ a korenie podľa chutí.
Tvrdý syr nastrúhajte a kuracie prsia narežte na menšie kúsky.
Pizzové cesto posypte krupicou, tým zabezpečíte, že sa cesto nerozmočí.
Pridajte tvarohovú zmes, kuracie prsia a všetko posypte nastrúhaným syrom.
Pečte 20-25 minút dozlatista pri 200°C.
Tak tomuto nemôžete odolať! Prajeme dobrú chuť vám aj vašej rodine!