Najjemnejšie bravčové mäso z rúry pochádza z jednej tajnej ingrediencie. A tou je horčica. Vďaka nej je mäso jemné, má príjemnú chuť a miernu štipľavosť.
Šťavnaté bravčové mäso sa hodí k akejkoľvek prílohe: zemiaky, kaše, cestoviny. Mnoho ľudí pripravuje mäso spolu so zemiakmi a ukladá ich do spodnej vrstvy.
Potom sú nasiaknuté šťavou a arómou bravčových steakov. Je to pohodlnejšie, keď potrebujete rýchlo nakŕmiť hladných členov rodiny. Vyskúšajte oboje, oba spôsoby budú chutné.
Ingrediencie
- 300 g bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- 100 g majonézy
- 150 g tvrdého syra
- 2 paradajky
- 1 čl horčice
- Soľ, korenie
Postup
Mäso nakrájajte na plátky s hrúbkou asi 1 cm. Zakryte ich potravinovou fóliou a naklepte z oboch strán. Mäso z jednej strany ochuťte soľou a z oboch strán okoreňte.
Zapekaciu misu potrite olejom a poukladajte na ňu mäso. Potrite ho horčicou a nechajte 30 minút marinovať.
Cibuľu nakrájajte na kolieska a podlejte vriacou vodou, nechajte odstáť 10 – 15 minút. To pomôže odstrániť horkosť. Paradajky nakrájajte na plátky.
Cibuľu rozložte na mäso a potrite majonézou. Na vrch naukladajte paradajky a posypte nastrúhaným syrom.
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Mäso pečte 30 minút. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: .