Vyskúšajte recept na krémovú cesnakovú polievku, ktorá vás poteší nielen svojou chuťou, ale aj vôňou. Všetky ingrediencie do seba krásne zapadajú a vám už neostáva nič iné, ako si vychutnať lahodnú domácu „cesnačku“.
Namiesto kuracieho vývaru môžete použiť zeleninový, všetko závisí od vašich chuťových preferencií.
V hrnci si do rozohriateho oleja pridajte nakrájanú cibuľu a pór. Miešajte a orestujte na strednom plameni približne 5 minút.
- Advertisement -
Pridajte 2 polievkové lyžice masla ghí, nasekaný cesnak a duste pod pokrievkou 10 minút na miernom ohni za občasného miešania.
Pridajte očistené a na kocky nakrájané zemiaky, tymian, korenie, soľ a vývar. Premiešajte a priveďte k varu. Následne poduste ďalších 20 minút na miernom ohni.
- Advertisement -
Zvyšné ghí rozpustite na panvici a pridajte na kocky nakrájaný chlieb. Smažte 10 minút na miernom ohni za občasného miešania.
Do polievky nalejte 33%-nú smotanu, premiešajte a priveďte k varu. Pomocou tyčového mixéra rozmixujte všetky suroviny na pyré.
Servírujte polievku do misiek, ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a krutónmi.
- Advertisement -
Ak hľadáte dokonalú chuť a jednoduchosť, cesnaková polievka týmto kritériám dokonale vyhovuje. Nepotrebujete ťažko dostupné či drahé ingrediencie. Chuť a aróma tejto polievky sa dajú ťažko popísať slovami!