- Advertisement -
Mnohí z vás videli v amerických filmoch ako sa toto jedlo počas sviatkov podáva na stôl. Hoci u nás nie je až tak známe, môžeme povedať, že sa svojím vzhľadom trochu podobá na náš chlieb.
Sekaná sa na rozdiel od chleba, pripravuje z mletého mäsa. Ak hľadáte alternatívu ku kotletám či karbonátkam, toto je to pravé orechové.
Ingrediencie
- 250g mletého hovädzieho mäsa
- 250g mletého kuracieho mäsa
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 2 vajcia
- 30ml slnečnicového oleja
- 30g majonézy
- 30g strúhanky
- 2g mletého koriandru
- 2g sušenej bazalky
Postup
- Mrkvu a cibuľu nakrájajte na kocky a osmažte dozlatista na panvici.
- V hlbokej miske si zmiešajte oba druhy mletého mäsa, dochuťte korením na mäso (bazalka, koriander, čierne korenie) a osoľte.
- Vajcia, strúhanku a majonézu pridajte ku mletému mäsu. Celú zmes zmiešajte s opraženou cibuľkou a mrkvou. Všetko dobre premiešajte.
- Mäso v tvare sendviča zabaľte do alobalu.
- Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 50 minút.
Dobrú chuť! Na zvýraznenie chuti môžete použiť barbecue omáčku. Skúste a nebudete ľutovať!
- Advertisement -
zdroj: sovkusom.ru
- Advertisement -