Keď je vonku teplo, nepochybne rastie dopyt po studených a lahodných dezertoch. Samozrejme, reč je o skvelej zmrzline.
Žijeme však v dobe, kedy je zloženie mnohých výrobkov často problémom a ani zmrzlina nie je výnimkou. Tento dezert sa dá pripraviť celkom jednoducho a vždy budete vedieť, čo je v jeho zložení.
Créme brulée s orechmi
Mnohým táto zmrzlina pripomína čokoládovú tyčinku Snickers.
Budete potrebovať:
- 350 g kyslej smotany (25%)
- 250 g vareného kondenzovaného mlieka
- hrsť orechov
Do misky si dajte kyslú smotanu, čím tučnejšia, tým lepšie a prevarené kondenzované mlieko. Mixérom to vyšľahajte dohladka. Potom podľa chuti pridajte nasekané orechy, všetko dobre premiešajte a vložte na 3-4 hodiny do mrazničky, ak chcete mať mäkkú zmrzlinu alebo na celú noc, ak máte radšej tvrdšiu.
Vďaka kyslej smotane by ste v zmrzline nemali mať žiadne kryštáliky.
Čokoládová zmrzlina
Pripravte si klasickú čokoládovú zmrzlinu!
Budete potrebovať:
- 200 ml šľahačky (33%)
- 2 banány (mrazené)
- 2 čl kakaa
- 150 g vareného kondenzovaného mlieka
Aby bola zmrzlina menej kalorická, časť šľahačky vymeňte za banány. Vezmite vopred zmrazené banány a rozmixujte ich spolu s prevareným kondenzovaným mliekom a kakaom. Jemne vmiešajte šľahačku do banánov a máte hotovo! Pripravený krém môžete dať trochu do mrazničky alebo jesť takto, aj bez zmrazenia.
Ako vidíte, zmrzlinová základňa je dosť univerzálna, takže môžete experimentovať s prísadami, či už sú to orechy, džemy, sušienky alebo čokoľvek iné!
Zdroj: cpykami.ru