2 Rýchle recepty na domácu zmrzlinu. Hotové su za pár minít

- Advertisement -

Keď je vonku teplo, nepochybne rastie dopyt po studených a lahodných dezertoch. Samozrejme, reč je o skvelej zmrzline.

Žijeme však v dobe, kedy je zloženie mnohých výrobkov často problémom a ani zmrzlina nie je výnimkou. Tento dezert sa dá pripraviť celkom jednoducho a vždy budete vedieť, čo je v jeho zložení.

Créme brulée s orechmi

Mnohým táto zmrzlina pripomína čokoládovú tyčinku Snickers.

- Advertisement -

Budete potrebovať:

  • 350 g kyslej smotany (25%)
  • 250 g vareného kondenzovaného mlieka
  • hrsť orechov

Do misky si dajte kyslú smotanu, čím tučnejšia, tým lepšie a prevarené kondenzované mlieko. Mixérom to vyšľahajte dohladka. Potom podľa chuti pridajte nasekané orechy, všetko dobre premiešajte a vložte na 3-4 hodiny do mrazničky, ak chcete mať mäkkú zmrzlinu alebo na celú noc, ak máte radšej tvrdšiu.

Vďaka kyslej smotane by ste v zmrzline nemali mať žiadne kryštáliky.

Čokoládová zmrzlina

- Advertisement -

Pripravte si klasickú čokoládovú zmrzlinu!

Budete potrebovať:

  • 200 ml šľahačky (33%)
  • 2 banány (mrazené)
  • 2 čl kakaa
  • 150 g vareného kondenzovaného mlieka

Aby bola zmrzlina menej kalorická, časť šľahačky vymeňte za banány. Vezmite vopred zmrazené banány a rozmixujte ich spolu s prevareným kondenzovaným mliekom a kakaom. Jemne vmiešajte šľahačku do banánov a máte hotovo! Pripravený krém môžete dať trochu do mrazničky alebo jesť takto, aj bez zmrazenia.

- Advertisement -

Ako vidíte, zmrzlinová základňa je dosť univerzálna, takže môžete experimentovať s prísadami, či už sú to orechy, džemy, sušienky alebo čokoľvek iné!

 

Zdroj: cpykami.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články