Pripravte si skvelý pokrm od známeho arménskeho kuchára, ktorý vie všetko o tom, ako sa pripravuje mäso na otvorenom ohni. Naučte sa, ako si urobiť špízy pomocou alobalovej fólie. Dôkaz, že aj obyčajného jedla sa môže stať lahodná pochúťka!
Ingrediencie
- 500 g slaniny
- 2 kg bravčovej panenky
- 8 ks špargle
- 1 cibuľa
- Soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika , rozmarín
- Olivový olej
- Kečup
Postup
Naukladajte si 8 kusov slaniny na fóliu (vezmite dve vrstvy naraz), ako je to znázornené na fotografii. Je lepšie použiť údenú a mierne solenú slaninu.
Na vrch slaniny položte kúsok bravčovej panenky (500 g), ktorú si napichnete na ihlicu.
Nadrežte mäso, osoľte ho a okoreňte. Do rezu vložte dve špargle, kolieska cibule a rozmarín.
Panenku zabaľte do slaniny, ochuťte červenou paprikou, olivovým olejom a podľa chuti aj kečupom.
Obalenú panenku pečte hodinu na dobre rozpálenom uhlí a občas ho otáčajte. Potom špízy premiestnite z plameňa, odstráňte alobal a opečte ešte slaninu bez mäsa. Hotovo!
Zdroj: sovkusom.ru