Recept: Plnené mäsové špízy obalené chutnou slaninou. Vyskúšajte a neoľutujete!

- Advertisement -

Pripravte si skvelý pokrm od známeho arménskeho kuchára, ktorý vie všetko o tom, ako sa pripravuje mäso na otvorenom ohni.  Naučte sa, ako si urobiť špízy pomocou alobalovej fólie. Dôkaz, že aj obyčajného jedla sa môže stať lahodná pochúťka!

Ingrediencie

  • 500 g slaniny
  • 2 kg bravčovej panenky
  • 8 ks špargle
  • 1 cibuľa
  • Soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika , rozmarín
  • Olivový olej
  • Kečup

Postup

Naukladajte si 8 kusov slaniny na fóliu (vezmite dve vrstvy naraz), ako je to znázornené na fotografii. Je lepšie použiť údenú a mierne solenú slaninu.

- Advertisement -

Na vrch slaniny položte kúsok bravčovej panenky (500 g), ktorú si napichnete na ihlicu.

Nadrežte mäso, osoľte ho a okoreňte. Do rezu vložte dve špargle, kolieska cibule a rozmarín.

Panenku zabaľte do slaniny, ochuťte červenou paprikou, olivovým olejom a podľa chuti aj kečupom.

- Advertisement -

Obalenú panenku pečte hodinu na dobre rozpálenom uhlí a občas ho otáčajte. Potom špízy premiestnite z plameňa, odstráňte alobal a opečte ešte slaninu bez mäsa. Hotovo!

 

Zdroj: sovkusom.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články