Sladké dezerty z čerstvého bobuľovitého ovocia vždy prídu vhod. Pripravte si chutný jahodový dezert, ktorý vám spríjemní nejeden letný deň.
Potrebujete:
- 500 g jahôd
- 30 g želatíny
- 180 g práškového cukru
Postup
Jahody rozmixujte tyčovým mixérom do kaše.
Pridajte to k želatíne, premiešajte a počkajte, kým napučí.
Prisypte práškový cukor a položte to na malý oheň.
Tip: namiesto prášku môžete pridať po malých častiach stéviu.
Miešajte a zohrievajte, ale nepriveďte to k varu.
Podľa chuti môžete pridať 1 lyžičku citrónovej šťavy.
Odstavte to zo sporáka a ešte za tepla šľahajte mixérom, kým nevznikne hustá a nadýchaná zmes. Čas šľahania je asi 15 minút.
Nalejte zmes do formy, zakryte to fóliou a odošlite ju do chladničky na stuhnutie.
Po vychladení vyberte z formy a nakrájajte na kúsky.
Hotové kúsky môžete ešte pred servírovaním obaliť v práškovom cukre.
Zdroj: souspark.ru