Z kuracieho mäsa si môžete pripraviť stovky až tisícky pokrmov a pritom každý bude iný. Voňavé jablká, šťavnaté kura pod paradajkovo-cesnakovou omáčkou – perfektná kombinácia na večeru v kruhu rodiny.
Potrebujete:
- 300g kuracích pŕs
- 1 jablko
- 1 strúčik cesnaku
- Mleté čierne korenie (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- 70ml mlieka
- 1 paradajka
- 1/2 cibule
- Korenie na dochutenie kuraťa (podľa chuti)
Postup:
Umyte a osušte kuracie prsia. Nakrájajte ich na stredne veľké kúsky.
Vyberte z jablka jadierka a nakrájajte ho na približne rovnaké kúsky.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a opražte ju spolu s kuracími prsiami asi 7 minút na miernom ohni. Následne pridajte nakrájané jablko a varte ďalšie 3 minúty.
Paradajku roztlačte na strúhadle a zmiešajte s pretlačeným cesnakom, čiernym mletým korením, soľou, korením na kura a mliekom.
Kuracie prsia s jablkami vložte do hlbokej zapekacej misy, zalejte cesnakovo-paradajkovou zmesou, vložte do predhriatej rúry na 200 stupňov a pečte 10 minút.
Ak už neviete, ako si spestriť váš jedálniček, vyskúšajte si tento skvelý recept a povedzte o ňom aj svojim blízkym!
zdroj: sovkusom.ru