Potrebujete
- 350 g bielej kapusty
- 200 g uhoriek
- 250 g šunky
- čerstvý kôpor – voliteľné
- petržlenová vňať – voliteľné
- zelená cibuľka
- 3 pl kyslej smotany alebo jogurtu – 3 lyžice
- soľ, mleté čierne korenie
- 2-3 strúčiky cesnaku
Postup
Kapustu nakrájajte nadrobno a vložte ju do väčšej sklenenej misy.
Umyté uhorky nakrájajte na kolieska a potom na pásiky. Pridajte ju do kapusty.
Šunku nakrájajte na pásiky a pridajte ju k uhorkám a kapuste.
Umytý kôpor nakrájajte nadrobno a pridajte ho do misky spolu s umytou a narezanou cibuľou.
Použite misku na omáčku – dajte do nej smotanu, soľ a korenie.
Prelisujte si cesnak a vložte ho do omáčky. Všetko dôkladne premiešajte.
Šalát polejte smotanovou omáčkou a premiešajte. Môžete podávať na stôl!
Ak je to žiaduce, šalát je možné dochutiť majonézou, olivami alebo slnečnicovým olejom.
Zdroj: .