Ak už aj teba nudia klasické dezerty, je načase vyskúšať tento delikátny tart.
Potrebuješ:
5 kopcovitých lyžíc kyslej smotany
200 g pšeničnej múky
1 vajce
70 g masla
100 g cukru alebo iného sladidla
1 lyžička prášku do pečenia
180 g tvarohu
Postup:
Prípravu cesta začni zmiešaním suchých ingrediencií – 50 g cukru, 200 g múky a lyžičku prášku na pečenie. Následne pridaj mäkké, ale nie roztopené maslo a 1 lyžicu smotany. Všetko spolu zmiešaj.
Vypracované cesto obaľ do fólie a vlož ho do chladničky na 15-30 minút. Medzitým si zvyšok smotany vymiešaj s tvarohom a zvyšným cukrom. Ideálne je použiť mixér aby v mase neostali hrudky.
Ďalším krokom je, že po uplynutí času vyberieš cesto z chladničky a rozdelíš ho na 2 polovice. Jednu polovicu potrúhaš na strúhadle nahrubo a rozprestrieš ju rovnomerne na dno formy.
Na cesto vyleješ tvarohovú masu a druhú časť cesta postrúhaš navrch. Tart peč 30-35 minút na 180 stupňoch a kontroluj jeho upečenie špáradlom.
Želáme vám dobrú chuť 🙂
Nezabudnite tento recept zdieľať aj s vašimi priateľmi
Chcete vidieť viac takých receptov? Dajte LIKE na našu Facebookobu stránku. Ďakujeme
Zdroj: .