Veľa ľudí pozná tento recept v úplne inej forme s použitím majonézy. My si predstavíme recept bez jej použitia, avšak s bešamelom.
Potrebuješ:
500 g bravčového alebo hovädzieho mäsa
2 ks cibule
4-6 ks zemiakov
4 lyžice rastlinného oleja
100 g tvrdého syra
soľ a čierne korenie
Na bešamelovú omáčku :
50 g masla
1 lyžica múky
250 ml mlieka
soľ
Postup:
Zemiaky uvar v ľahko osolenej vode do polomäkka. Medzitým si priprav bešamelovú omáčku.
Rozpusti maslo, primiešaj lyžicu múky a neustále miešaj. Keď sa objaví biela pena, vlej studené mlieko, soľ a pokračuj v miešaní. Hrniec vezmi z plameňa až keď omáčka začne vrieť.
Mäso pokraj na plátky, osoľ a okoreň. Cibuľu pokraj na krúžky, zemiaky na plátky a syr postrúhaj. Rúru si predhrej na 200 stupňov.
Formu na pečenie vymasti olejom a postupne ukladaj: cibuľu, mäso a zemiaky. Všetko zalej bešamelom a posyp strúhaným syrom. Peč okolo 30-35 minút. Dobrú chuť!
Želáme vám dobrú chuť 🙂
Nezabudnite tento recept zdieľať aj s vašimi priateľmi
Chcete vidieť viac takých receptov? Dajte LIKE na našu Facebookobu stránku. Ďakujeme
Zdroj: .