Ak milujete mleté mäso, ale prejedli ste sa fašírok či plnenej papriky, čo tak skúsiť mleté steaky pečené v rúre? Ich príprava nie je náročná, sú naozaj chutné a veľmi sýte.
Ingrediencie:
500 g mletého mäsa
300 g zemiakov
4 ks vajec
200 g cibule
50 g majonézy
150 g syra
soľ, čierne korenie či iné korenie podľa chuti
Príprava:
Zamiaky ošúpte a uvarte do polomäkka. Nechajte ich vychladnúť a postrúhajte nahrubo na strúhadle. Pridajte k nim lyžicu majonézy, soľ, čierne korenie a ostatné koreniny. Všetko spolu dôkladne premiešajte.
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Osmažte ju na oleji dozlatista. Vajcia uvarte natvrdo a nechajte vychladnúť. Pokrájajte ich na kocky a vymiešajte so zvyškom majonézy. Syr nastrúhajte natenko.
Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, ktorý potrite maslom. Z mäsa formujte placky s hrúbkou asi 1 cm.
Medzi jednotlivými steakami nechajte rozostupy. Navrch každého steaku položte trošku osmaženej cibuľky, vajce zmiešané s majonézou a postrúhané zemiaky.
Na každý steak môžete ešte položiť trošku majonézy a syra. Rúru predhrejte na 180 stupňov a steaky pečte cca 30 minút. Jedlo je hotové.
Dobrú chuť!
Zdroj: .