Mleté mäso z rúry. Chvíľka práce a naje sa každý. Nikdy som nejedla lepšie

- Advertisement -

Ak milujete mleté mäso, ale prejedli ste sa fašírok či plnenej papriky, čo tak skúsiť mleté steaky pečené v rúre? Ich príprava nie je náročná, sú naozaj chutné a veľmi sýte.

Ingrediencie:

500 g mletého mäsa

300 g zemiakov

- Advertisement -

4 ks vajec

200 g cibule

50 g majonézy

150 g syra

soľ, čierne korenie či iné korenie podľa chuti

- Advertisement -

Príprava:

Zamiaky ošúpte a uvarte do polomäkka. Nechajte ich vychladnúť a postrúhajte nahrubo na strúhadle. Pridajte k nim lyžicu majonézy, soľ, čierne korenie a ostatné koreniny. Všetko spolu dôkladne premiešajte.

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Osmažte ju na oleji dozlatista. Vajcia uvarte natvrdo a nechajte vychladnúť. Pokrájajte ich na kocky a vymiešajte so zvyškom majonézy. Syr nastrúhajte natenko.

Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, ktorý potrite maslom. Z mäsa formujte placky s hrúbkou asi 1 cm.

- Advertisement -

Medzi jednotlivými steakami nechajte  rozostupy. Navrch každého steaku položte trošku osmaženej cibuľky, vajce zmiešané s majonézou a postrúhané zemiaky.

Na každý steak môžete ešte položiť trošku majonézy a syra. Rúru predhrejte na 180 stupňov a steaky pečte cca 30 minút. Jedlo je hotové.

Dobrú chuť!

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články