Keď varím toto mäsko, rodina nechce vstať od stola

- Advertisement -

Príprava týchto karbonátok nie je naozaj náročná. Pomleté mäsko premiešame s polovicou nadrobno nasekanej cibule.

Pridáme jedno vajce a dochutíme soľou a korením. Môžeme pridať aj trošku strúhanky.

Z masy formujeme najprv placky s hrúbkou asi 1 cm. Dbáme na to aby sa mäso nerozpadalo už v rukách. Na pripravené kotlety ukladáme vopred pripravenú zmes z nadrobno nakrájanej cibule, kyslej uhorky a slaniny.

Podľa chuti môžeme túto zmes dochutiť soľou, korením alebo červenou paprikou. Formujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a smažíme na rozpálenom oleji.

- Advertisement -

Po ich usmažení ich preložíme do hrnca, zalejeme vodou tak aby boli celé ponorené, pridáme bobkový list a nové korenie. Varíme asi pol hodinu, pričom karbonátky musia byť stále ponorené vo vode.

Mäsko môžeme podávať napríklad s hubovou omáčkou.

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články