Príprava týchto karbonátok nie je naozaj náročná. Pomleté mäsko premiešame s polovicou nadrobno nasekanej cibule.
Pridáme jedno vajce a dochutíme soľou a korením. Môžeme pridať aj trošku strúhanky.
Z masy formujeme najprv placky s hrúbkou asi 1 cm. Dbáme na to aby sa mäso nerozpadalo už v rukách. Na pripravené kotlety ukladáme vopred pripravenú zmes z nadrobno nakrájanej cibule, kyslej uhorky a slaniny.
Podľa chuti môžeme túto zmes dochutiť soľou, korením alebo červenou paprikou. Formujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a smažíme na rozpálenom oleji.
Po ich usmažení ich preložíme do hrnca, zalejeme vodou tak aby boli celé ponorené, pridáme bobkový list a nové korenie. Varíme asi pol hodinu, pričom karbonátky musia byť stále ponorené vo vode.
Mäsko môžeme podávať napríklad s hubovou omáčkou.
Zdroj: .