Tento pokrm nie je len tak obyčajný a určite ho odporúčame podávať na rodinných oslavách u vás doma. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a aj napriek dlhšiemu marinovaniu mäsa, si na ňom určite pochutnáte!
Čo sa týka húb, tak tie môžete piecť s mäsom a prikryť alobalom alebo si ich osmažiť samostatne na panvici. Nezabudnite ani na paradajky, ktoré musia byť súčasťou plnky, aby bolo mäso šťavnaté a jemné.
Potrebujete:
- 1kg bravčového mäsa
- 200g tvrdého syra
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica horčice
- 200g šampiňónov
- 2 paradajky
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice slnečnicového oleja
Postup:
Zmiešajte citrónovú šťavu, sójovú omáčku, horčicu a olej.
Mäso narežte priečne na plátky, ale nerežte až do úplného konca (približne 0,5cm). Potrite mäso marinádou a vložte do chladničky na 10 hodín, najlepšie cez noc.
Paradajky nakrájajte na kolieska, syr a huby na plátky a rozpučte cesnak. Tieto ingrediencie rovnomerne vložte do zárezov mäsa.
Zabaľte ho do alobalu a pečte pri teplote 200 stupňov približne 50 minút.