Rýchle snacky z tortily sú skvelou chuťovkou do školy, práce či na návštevu. Ak už nemáte inšpiráciu čím plniť tieto chutné placky, prinášame vám skvelé recepty.
Tortila s rybacou plnkou
V miske roztlačíme konzervu tuniaka alebo iných rýb vo vlastnej šťave. Na strúhadle nastrúhame 200 g syra, pridáme k roztlačenej rybe a vmiešame lyžicu majonézy a trošku kôpru.
Tortila so syrom, kuracím mäsom a bylinkami
350 g uvarených kuracích pŕs nakrájame na tenké plátky, premiešame s postrúhaným syrom a čerstvými bylinkami.
Tortila s cesnakovým tvarohom
Do 200 g tvarohu pridáme 2 lyžice smotany, čerstvý kôpor ako aj prelisované 2 strúčiky cesnaku. Na záver osolíme.
Tortila s fazuľovou plnkou
200 g uvarenej fazule rozmixujeme. Na masle udusíme cibuľku, pridáme ju k fazuli, rovnako ako 2 prelisované strúčiky cesnaku. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Tortila s krabími tyčinkami
Na strúhadle postrúhame jednu kyslú uhorku alebo ju nakrájame na tenké prúžky. 2 vajcia uvaríme natvrdo a po vychladnutí ich postrúhame nadrobno. Všetko zmiešame s 250 g krabích tyčiniek. Dochutíme majonézou, soľou i bylinkami.
Tortila so šunkou a syrom
200 g tvrdého syra postrúhame nahrubo. Premiešame s rovnakým množstvom na kocky nakrájanej šunky a nadrobno nakrájanou kyslou uhorkou. Pridáme majonézu a ochutíme podľa vlastných preferencií.
Tortila so zeleninou
Jednu veľkú mrkvu postrúhame na strúhadle s 2 kyslými uhorkami. Paradajku nakrájame na plátky. Paradajku a mrkvu zmiešame s majonézou, uložíme ich na tortilu a na to položíme plátky paradajky.
Tortila s baklažánom
Baklažán olúpeme a pokrájame na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm, posolíme a necháme postáť asi 20 minút. Následne baklažán opláchneme studenou vodou a osušíme. Osmažíme na rozpálenom oleji. Takto upečené baklažány položíme na tortilu, pridáme paradajku, cesnak a potrieme smotanou.
Tortila s kuracím mäsom, zemiakmi, hráškom a kyslou uhorkou
Uvaríme tri zemiaky v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Kyslé uhorky postrúhame a uvarené kuracie prsia nakrájame na plátky. Všetko zmiešame s 2 lyžicami majonézy a polovicou konzervy hrášku.
Tortila s hubami a syrom
Cibuľu posekáme nadrobno. 200 g húb pokrájame na tenké plátky a usmažíme spolu s cibuľou na oleji. Po vychladnutí pridáme 200 g syra a posekaný kôpor.
Tortila s údeným lososom, syrom a krabími tyčinkami
Tortilu potrieme smotanovým syrom, poukladáme na ňu šalát alebo čínsku kapustu. Na jednu stranu tortily uložíme údeného lososa, vedľa postrúhaný syr a napokon krabie tyčinky. Zavinieme a hotovo.
Tortila na sladko
Tortily potrieme lekvárom alebo sladkým tvarohom, zvinieme a opečieme na suchej a rozohriatej panvici.
Zapekaná tortila s mäsom
Ingrediencie:
4 tortily
1 kg mletého mäsa
400 g tvrdého syra
3 stredné vajíčka
8 stredných paradajok
čerstvé bylinky, soľ a čierne korenie
Mäso usmažíme na panvici a dôkladne ochutíme. Paradajky pokrájame na polmesiačiky. Tortilu naplníme mäsom, posypeme syrom, bylinkami a paradajkami. Zvinieme a ukladáme do vymastenej formy na pečenie. Zalejeme rozšľahanými vajíčkami. Pečieme okolo 15 – 20 minút v rúre na 180 stupňoch.
Dobrú chuť!
Zdroj: kulinarnababcia.pl