Recept: Domáce hranolky bez oleja, tuku a vaječných bielkov – chutne a rýchlo

- Advertisement -

Všetky deti zbožňujú hranolky, ale veľa rodičov ich nerado pripravuje kvôli veľkému množstvu oleja, ktorý je v takom množstve a v kombinácii so zemiakmi dosť škodlivý.

Na prípravu zdravšej verzie potrebujete:

  • zemiaky
  • múku
  • soľ
  • korenie

Postup

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na prúžky a vysušte, aby neboli mokré.

Zemiaky rozložte ich rovnomerne na plytký tanier alebo misku a vložte ich do mrazničky na 1 hodinu.

Počas tejto doby zmiešajte soľ s múkou a korením. Množstvo zmesi vypočítajte na základe množstva zemiakov. Napríklad na 1 kg zemiakov potrebujete 80 g múky.

- Advertisement -

Zemiaky preložte od tejto zmesi a dôkladne ich premiešajte.

Zemiaky následne naukladajte na plech pokrytý papierom na pečenie a vložte ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečte približne 10 minút. Vo vašej rúre to môže trvať dlhšie alebo kratšie, no výsledkom by mali byť hranolky zlatohnedej farby.

Zdroj: .
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články