Všetky deti zbožňujú hranolky, ale veľa rodičov ich nerado pripravuje kvôli veľkému množstvu oleja, ktorý je v takom množstve a v kombinácii so zemiakmi dosť škodlivý.
Na prípravu zdravšej verzie potrebujete:
- zemiaky
- múku
- soľ
- korenie
Postup
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na prúžky a vysušte, aby neboli mokré.
Zemiaky rozložte ich rovnomerne na plytký tanier alebo misku a vložte ich do mrazničky na 1 hodinu.
Počas tejto doby zmiešajte soľ s múkou a korením. Množstvo zmesi vypočítajte na základe množstva zemiakov. Napríklad na 1 kg zemiakov potrebujete 80 g múky.
Zemiaky preložte od tejto zmesi a dôkladne ich premiešajte.
Zemiaky následne naukladajte na plech pokrytý papierom na pečenie a vložte ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečte približne 10 minút. Vo vašej rúre to môže trvať dlhšie alebo kratšie, no výsledkom by mali byť hranolky zlatohnedej farby.