Tento recept na džem si okamžite zamilujete najmú pre rýchlu prípravu a neodolateľnú chuť.
Ingrediencie
- 1,5 kg marhúľ
- 1,2 kg cukru
- ½ citrónu
- 50 ml vody
- 10 g agaru
Postup
Zrelé marhule opláchnite pod tečúcou vodou. Odstráňte z nich kôstky. Dužinu preložíme do hrnca, posypte cukrom a zalejte vodou.
Marhule za stáleho miešania varte na miernom ohni, až kým nezačnú vrieť. Potom pridajte citrónovú šťavu. Opäť dôkladne premiešajte a varte 20 minút.
Počas toho všetko v hrnci jemne premiešajte zdola nahor, aby sa ovocie nerozvarilo. Agar zalejte 50 ml vody izbovej teploty.
Premiešajte a nalejte ho do džemu. Dôkladne ho premiešajte s marhuľami a varte 3 minúty.
Hotový džem nalejte do sterilizovaných nádob a zatvorte. Sklá otočte hore dnom a zabaľte ich do deky alebo utierky. Nechajte ich vychladnúť a skladujte v pivnici.