Ak máte záujem vyskúšať skutočné kulinárske umenie, je správny čas pripraviť si tento recept.
Zákusok má delikátne cesto, a sneh spolu s ovocím spôsobia, že sa vám tento zákusok bude rozplývať na jazyku.
Ingrediencie na cesto:
250 g múky
100 g masla
50 g cukru
3 žĺtka
1 lyžička prášku na pečenie
Ingrediencie na sneh:
4 bielka
polovica lyžičky zemiakového škrobu
125 g práškového cukru
Ingrediencie na krém:
1 lyžica zemiakového škrobu
1 lyžica pšeničnej múky
1 žĺtko
250 ml mlieka
100 g masla izbovej teploty
1 vanilínový cukor
50 g cukru
Okrem toho si prichystáme aj 225 g obľúbeného ovocia (môže byť aj mrazené). Ideálne sú maliny alebo jahody.
Postup:
200 g múky preosejeme. Pridáme maslo a spracujeme na cesto, do ktorého následne pridáme žĺtka, cukor a prášok na pečenie.
Pridáme zvyšnú múku a ak je cesto veľmi krehké, pridáme aj lyžicu vody. Pripravíme si plech s rozmermi 20x30cm alebo 25×30 cm. Prikryjeme ho papierom ne pečenie tak aby okraje papiera presahovali plech.
Cesto rozvaľkáme a zvinuté na valčeku presunieme na plech. Cesto posypeme obľúbeným čerstvým alebo mrazeným ovocím. 4 bielka vyšľaháme s cukrom a po chvíli pridávame zemiakový škrob.
Po vyšľahaní tuhý sneh rozotrieme na ovocie a pečieme asi 40 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov.
Ak sa sneh začne pripaľovať, plech môžeme prikryť alobalom. Následne si pripravíme krém: cukor, žĺtko, vanilínový cukor, múku a škrob vymiešame s mliekom.
Krém varíme, kým nepripomína puding a po jeho vychladnutí do neho po lyžičkách pridávame maslo. Vychladnuté cesto prekrojíme na polovicu a vyberieme ho z formy. Prvú polovicu potrieme uvareným krémom a položíme naň druhú polovicu. A je to!
Dobrú chuť!
Zdroj: https://food-nice.ru/