Cuketa sa stala jedným z najobľúbenejších druhov zeleniny, z ktorej sa dajú pripraviť jednoduché, chutné a rýchle pokrmy.
Na prípravu pečenej cukety s parmezánom potrebujete:
- 2 cukety
- 70 g parmezánu
- soľ, korenie
- 70 g strúhanky
- 2 pl masla
Postup
Cuketu nakrájajte na kolieska – nie tenké, ale ani nie príliš hrubé.
Cuketové kolieska vložte do vrecúška, pridajte soľ, korenie, strúhanku a nastrúhaný syr.
Vrecúško intenzívne pretrepte a plátky cukety naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vrch posypte zmesou, ktorá zostala vo vrecúšku.
Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte asi 20 – 25 minút.
Tip: okrem strúhanky a strúhaného syra môžete pridať nastrúhaný cesnak a nadrobno nasekané bylinky, môžete pridať aj trochu kardamónu.
Cuketu servírujte s rôznymi letnými omáčkami z kyslej smotany a byliniek, so strúhanou uhorkou, cesnakom a horčicou. Pečená cuketa sa hodí aj k mladým, vareným zemiakom, pečeným v rúre alebo k obyčajnej zemiakovej kaši.