Úžasná bravčová krkovička so smotanou a syrom: Večeru som mala hotovú za pár minút

- Advertisement -

Tento jedinečný recept na miluje celá moja rodina. Spojenie krkovičky, horčice a syra je znamenité.

Ingrediencie:

3 zemiaky

1 cibuľa

soľ podľa chuti

- Advertisement -

1/2 zväzku rozmarínu

3 lyžice rastlinného oleja

5 plátkov krkovičky

1 lyžička soli

1/2 lyžičky čierneho korenia

- Advertisement -

2 lyžice francúzskej horčice

3 lyžice rastlinného oleja

200 g tvrdého syra

2 lyžice majonézy

3 lyžice bieleho jogurtu

- Advertisement -

Postup:

Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Uložíme ich do formy na pečenie alebo plechu a pokropíme olejom.

Mäso dochutíme koreninami, horčicou, rozmarínom a olejom. Necháme postáť 10 minút. V druhej miske vymiešame majonézu, jogurt i strúhaný syr.

 

Krkovičku poukladáme na cibuľu a zemiaky. Navrch rozotrieme majonézovú zmes. Plech alebo zapekaciu formu prikryjeme alobalom, vďaka čomu zostane mäso vláčne a šťavnaté. Pečieme na teplote 180 stupňov asi 40 minút.

Potom plech či formu odkryjeme a necháme zapiecť ešte 15 – 20 minút.

Dobrú chuť!

Zdroj: kulinarnababcia.pl

Lecker schnell

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články